Wat mensen over mij zeggen

Referentie 1
- Wat heeft haptotherapie mij gebracht?
Door haptotherapie heb ik meer inzicht gekregen in mezelf en in de manier waarop ik mij verhoud tot anderen en hoe ik daar invloed op uit kan oefenen. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen, heb meer vertrouwen gekregen in mijn gevoel en durf daar meer voor te gaan staan.
- Hoe heb ik haptotherapie ervaren?
De gesprekken, positiebepalingen en aanrakingen waren inzichtgevend en soms uitdagend. Ik vond het een prettige manier om met mijn hulpvraag aan de slag te gaan.
- Hoe heb ik Anja ervaren?
Ik heb me zeer gehoord gevoeld door Anja. Ze heeft een open houding, oordeelt niet en luistert met volle aandacht; dat heb ik als zeer prettig ervaren. Ze creëert een veilige, open sfeer, maar daagt ook uit om de stappen te zetten die nodig zijn en biedt daarbij handvatten.

Referentie 2
In mijn leven heb ik al verschillende therapiesoorten gehad, en hoewel ik aan alles iets heb gehad was tot nu toe bijna niks zo nuttig als de haptotherapie die ik bij Anja heb gevolgd. Haptotherapie heeft me geholpen weer tot mezelf te komen nadat ik vastliep in 2019/2020. Ik merkte dat ik door de therapie sterker in mijn schoenen stond, makkelijker beslissingen durfde te nemen en hierdoor weer vooruit kon. 
Inmiddels gaat het goed met me, maar ik heb nog steeds veel baat bij haptotherapie. Het leert me mijn gevoel (inclusief signalen die m’n lichaam daarover geeft) beter te leren kennen, er vervolgens naar te luisteren en dit ook te durven doen. Ik was na de eerste paar sessies wat sceptisch, doordat het best moeilijk is te beginnen met voelen (en naar je gevoel te luisteren) als je gewend bent vooral te denken, maar ik ben blij dat ik het nog langer een kans heb gegeven. Zowel aanrakingen als positiebepalingen en andere oefeningen ervaar ik als verhelderend (soms wel confronterend en moeilijk om te doen!), maar Anja creëert een veilige omgeving om me hierin te begeleiden. Anja zou ik omschrijven als professioneel, doortastend, respectvol en warm/betrokken. Hierdoor voelde ik me bij haar snel op mijn gemak.

Referentie 3
Met een gigantische burn out kwam ik via de POH-GGZ’er bij Anja terecht. Ik had in het verleden al veel soorten cognitieve therapie gehad, maar dit bleek alleen oppervlakkige symptoombestrijding voor mijn destijdse faalangst, slaapproblemen en depressieve gevoelens. Ik leefde in de overlevingsmodus en alleen vanuit mijn hoofd, terwijl ik ontzettend goed blijk te kunnen voelen! Bij Anja is er heel veel oude emotionele ballast, zelfs trauma, omhooggekomen. We zijn bij wijze van spreken met de snorkel in de emmer met blubber gegaan en ik heb zo dat emmertje beetje bij beetje uitgeruimd. Allemaal op een manier waarop mijn lichaam het aan kon, en met de warme steun van Anja.
Anja heeft humor en we hebben heel veel gelachen. Maar ze kon me soms ook even goed bij m’n lurven pakken, dat heb ik ook wel nodig gehad. Ook weet ze waar haar krachten maar ook haar grenzen liggen en waar nodig adviseert ze om toch even bloed te laten prikken, of een psychotherapeut erbij in te schakelen.  Nu kan ik veel beter en subtieler voelen wie ik écht ben, waar ik sta en wat ik nodig heb. Zo kan ik veel sterkere keuzes maken. Dit is voor mij echt duurzame therapie geweest, deze voelvaardigheid neemt niemand me meer af: er is een nieuw luikje naar mijn (onder)bewustzijn opengegaan. Haptotherapie bij Anja is voor mij oprecht een ‘life saver’ geweest en ik ben haar daar ontzettend dankbaar voor.

Referentie 4
Vanaf de eerste kennismaking met Anja voelde ik mij op mijn gemak. Ik had direct het gevoel dat ik mezelf kon zijn. Ze heeft me in een aantal sessies met veel aandacht en kalme aanrakingen (rug, nek, voeten, benen) een hele moeilijke periode doorgeholpen. Juist omdat ik al veel gepraat had over mijn zorgen en verdriet waren de aanrakingen voor mij zeer weldadige ervaringen. De sessies hebben er aan bijgedragen dat ik beter in mijn lijf en gevoel kon komen. Dit zorgde bij mij voor toenemende aanvaarding, energie en heling. Ik gun iedereen die opgebrand is na een stressvolle periode de aandacht en ondersteuning van Anja!

Referentie 5
Soms ben je niet in balans. Ik kreeg de tip om naar Anja v.d. Goorbergh te gaan. Dit was een gouden tip. Ik heb Anja ervaren als een zeer warm, rustig persoon met een luisterend oor. Ze gaat aan de slag met je innerlijk en geeft je zelfvertrouwen. Het is fijn om op deze manier de balans in je lijf en het zelfvertrouwen terug te krijgen. Heel waardevol.

Referentie 6
Toen ik voor het eerst bij Anja kwam dacht ik dat ik geen/weinig gevoel & emoties ervaarde. Ik was mezelf kwijt geraakt en liep continue tegen dezelfde problemen aan: mijn grenzen overgaan, het vervelende gevoel wat daaruit voortvloeide wegstoppen, en als uitlaatklep grijpen naar verdovende middelen of activiteiten. Ik vond het leven soms erg zwaar en eenzaam.
Anja heeft mij met aanrakingen, oefeningen en gesprekken doen inzien dat ik een heel goed gevoelskompas heb. Ze heeft me geholpen erbij stil te staan en het beter te begrijpen. Ze heeft me handvatten gegeven om met kleine handelingen en veranderingen veel meer in het hier en nu gaan leven. Haptotherapie en vooral Anja heeft me geholpen mijn grenzen duidelijker te maken. Ze heeft me doen inzien dat ik meer naar mijn gevoel en intuïtie mag luisteren én erop kan vertrouwen.
Haptotherapie heeft voor mij beter gewerkt dan welke andere therapievorm. Praten en handelen vanuit mijn hoofd was niet mijn probleem, praten met en vanuit mijn gevoel wel. De veilige omgeving die Anja in haar sessies creëert, de respectvolle manier waarop Anja met me om gaat en Anja's kundigheid hebben me het gevoel gegeven dat ik begrepen ben. Ik omarm mijn gevoelens, positief en negatief, steeds meer. Mijn leven is een stuk luchtiger geworden en ik blijf veel meer bij mezelf.
Ik ben Anja héél dankbaar.

Referentie 7
Ik ben bij Anja gekomen via mijn praktijkondersteuner en toen ik binnenkwam voelde ik mij direct erg fijn. Anja straalt liefde, warmte en rust uit. Ze nam de tijd om mij goed te leren kennen en ze luisterde aandachtig naar alles wat ik wilde vertellen.
Ik vond de aanrakingen die bij haptotherapie hoorde erg spannend, Anja pushte mij niet en wachtte totdat ik het zelf wilde. Dit was door haar benadering gelijk al in sessie 1. Tijdens de sessies bij Anja voelde ik mij begrepen en hoefde ik mijzelf niet continue uit te leggen. Anja liet mij situaties van verschillende kanten bekijken, maar zoomde natuurlijk in op mijn aandeel in een situatie. Dit deed ze door verschillende oefeningen te doen en liet mij dan mijn gevoel voelen, door te kijken naar wat er gebeurde in mijn lichaam. Door de aanrakingen en oefeningen kwam er bij mij veel verdriet naar boven, die ik bij Anja durfde te uiten, omdat ik mij veilig voelde.
De therapie heeft mij teruggebracht naar mijn gevoel, mijn intuïtie en heeft mij geleerd om mijn grenzen te herkennen. Ook heeft de therapie een stukje stevigheid teruggebracht. Anja heeft heel veel voor mij betekent en dat zal ze altijd blijven doen. Ik ben haar dankbaar voor haar warmte, veiligheid, rust en het gevoel dat ik ertoe doe en dat ik mijn plek verdien.